dilluns, 23 de novembre del 2009

treballem el surrealisme i l'abstracte


El surrealisme:

El
surrealisme (del francès surréalisme) és el moviment d'avantguarda més important del període d'entreguerres, i molt possiblement el més influent de tots ells. Va ser creat el 1924 a partir, i al voltant del Manifest surrealista d'André Breton, el seu guia espiritual.
Aquest moviment artístic, intel·lectual i cultural en general s'orienta al voltant de la persecució de l'alliberament de la ment, emfatitzant les facultats imaginatives i crítiques de l'inconscient i l'assoliment d'un estat diferent de, "més que" i més veritable que la realitat tangible i quotidiana: el "sur-real", per sobre de la realitat. Per a molts surrealistes, aquesta cerca de trascendir la realitat tangible i d'assolir-ne una que incorporés els elements de la imaginació i l'inconscient s'ha manifestat en l'intent de portar a terme una revolució personal, cultural, política i social, a vegades concebuda o descrita com una transformació completa de la vida a través de la llibertat, la poesia, l'amor i el sexe.

L' abstracte

És el resultat del procés mental o lògic de l’abstracció, que és el procés mental mitjançant el qual alguns dels elements que constitueixen una realitat concreta són destriats dels altres i considerats separadament. (Per exemple, la geometria fa abstracció dels colors i tota altra propietat diferent de l’extensió, i per això les figures geomètriques són "abstractes").

Allò abstracte és, doncs, allò general que només té existència pròpia en la ment i que no manté una relació d’identitat amb allò sensorialment intuït d’on procedeix. S’oposa al concret, que es refereix a un objecte que es descriu tal com és captat en la intuïció sensible. En general, doncs, abstracte és diu de tota noció que es considera separadament de les representacions en les quals és donada. Les ciències abstractes són les que empren les abstraccions més elevades (metafísica, lògica, matemàtiques).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu escriure els vostres comentaris aqui: